Ergotherapie bij Niet Aangeboren Hersenletsel

 

Gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel

Als gevolg van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kunt u fysieke of mentale problemen ervaren bij dagelijkse activiteiten. JIPA biedt begeleiding bij het opnieuw leren uitvoeren en plannen van dagelijkse activiteiten. Dit gebeurt door training en het aanleren van compensatiestrategieën.

Behandeling

Wij bieden behandelingen voor zowel fysieke als mentale beperkingen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • arm-handfunctietraining t.b.v. de kracht in uw hand, de fijne motoriek en coördinatie;
  • adviseren hoe dagelijkse activiteiten uit te voeren ondanks een verlamming;
  • omgaan met geheugenproblemen;
  • omgaan met vermoeidheid;

 

Ook kunt u ervoor kiezen om in groepsverband te revalideren. JIPA biedt samen met fysiotherapie Theunissen een revalidatieprogramma van 12 weken aan voor herstel na een beroerte.


“Na mijn hersenbloeding, verwees mijn fysiotherapeute me door naar Janneke, nadat ik weer zelfstandig was gaan wonen. Janneke kwam bij me thuis langs en luisterde naar de problemen die ik had in mijn functioneren met mijn beperkingen. Ze koppelde dit aan mijn leeftijd en probeerde me te helpen op een manier die bij mij als persoon pastte. We oefenden bijvoorbeeld te koken met eén hand en leerde ze me een techniek voor het strikken van mijn veters.Voor de meest eenvoudige dingen, had ze tactieken die ik kon toepassen. Ik heb de werkwijze van Janneke als prettig ervaren, omdat het niet voelde als iemand die me wat wilde leren, maar juist als iemand die met me meedacht over hoe ik in het leven stond en sta en hoe ik daar met mijn beperkingen mee om kan gaan.”

We zijn opzoek naar een ergotherapeut voor de doelgroep volwassenen. Klik hier voor de vacature