Hulpmiddelen en voorzieningen

Hulpmiddelen en voorzieningen

Wanneer het trainen van vaardigheden niet (meer) oplevert wat je graag zou willen, maar er nog wel een belemmering wordt ervaren bij activiteiten die voor jou belangrijk zijn; dan kunnen wij met jou en jouw ouders kijken of een hulpmiddel of voorziening uitkomst kan bieden.

Hoe pakken wij dit aan?
We onderzoeken allereerst welke eisen de betreffende activiteit stelt aan de voorziening. Bijvoorbeeld wanneer het lopen buitenshuis te zwaar kan zijn, dan moet de rolstoel geschikt zijn voor buitenshuis. Maar ook kijken we welke eisen aan de voorziening bepaald worden door persoonlijke factoren, zoals lichaamseigenschappen als beenlengte of de mate van rompbalans.
Vervolgens wordt een technisch pakket van eisen opgesteld voor de noodzakelijke voorziening, denk hierbij aan een bepaalde zitdiepte en of er zijwaartse steun moet zijn.
Uiteraard begeleiden wij jullie ook, indien gewenst, bij de aanvraag van een voorziening bij de gemeente of zorgverzekering.
Bovenstaande is een voorbeeld voor een rolstoel, maar je kunt ook denken aan een praktisch hulpmiddel, zoals een veerschaar waarmee je jouw schoolwerkje kan knippen ondanks dat de fijne motoriek verminderd is.

Contact
Ervaar je een belemmering bij een dagelijks handeling en ben je benieuwd of er een hulpmiddel is dat dit kan verminderen? Neem dan contact met ons op

We zijn opzoek naar een ergotherapeut voor de doelgroep volwassenen. Klik hier voor de vacature