Hulpmiddelen en voorzieningen

Wanneer het trainen van vaardigheden niet (meer) oplevert wat u wenst voor uw kind, maar er nog wel een belemmering wordt ervaren bij activiteiten die voor uw kind belangrijk zijn; dan kunnen wij met u kijken of een hulpmiddel of voorziening uitkomst kan bieden.

Hoe pakken wij dit aan?
We onderzoeken allereerst welke eisen de betreffende activiteit stelt aan de voorziening. Bijvoorbeeld wanneer het lopen buitenshuis te zwaar kan zijn, dan moet de rolstoel geschikt zijn voor buitenshuis. Maar ook kijken we welke eisen aan de voorziening bepaald worden door persoonlijke factoren, zoals lichaamseigenschappen als beenlengte of de mate van rompbalans.
Vervolgens wordt een technisch pakket van eisen opgesteld voor de noodzakelijke voorziening, denk hierbij aan een bepaalde zitdiepte en of er zijwaartse steun moet zin.
Uiteraard begeleiden we u ook, indien gewenst, bij de aanvraag van een voorziening bij de gemeente of zorgverzekering.

Bovenstaande is een voorbeeld voor een rolstoel, maar u kunt ook denken aan een praktisch hulpmiddel, zoals een veerschaar waarmee uw kind haar schoolwerkje kan knippen ondanks dat de fijne motoriek verminderd is.

Contact
Ervaart uw kind een belemmering bij een dagelijks handeling en bent u benieuwd of er een hulpmiddel is dat dit kan verminderen? Neem dan contact met ons op!