JIPA-momentje!

In deze rubriek vertelt één van onze collega’s over een mooi of dankbaar moment tijdens het werk als ergotherapeut. Vandaag deelt Kim haar verhaal met jullie.

Hoe kan ik mijn dagelijks leven weer oppakken met de klachten die ik heb na COVID-19?

“Begin Maart kreeg ik COVID-19. Ondanks dat ik direct begonnen ben met fysieke revalidatie bleven vermoeidheidsklachten en cognitieve klachten een probleem. Ondanks fysieke verbetering kon ik mijn gewone dagelijkse leven niet oppakken. Op advies van de fysiotherapeut ben ik gestart bij Kim Willems, ergotherapeut bij JIPA Ergotherapie.”

Kim is samen met de cliënt gaan kijken naar zijn dagelijks leven op dat moment. Er werden gesprekken gevoerd waarin ik de cliënt uitleg gaf over vermoeidheidsklachten en de activiteiten die vermoeidheidsklachten kunnen verergeren.
Tijdens deze gesprekken vond de cliënt herkenning en erkenning. Eindelijk begreep hij zijn klachten maar voelde hij zich eindelijk begrepen door Kim. Hij vocht al die maanden tegen de vermoeidheidsklachten maar begreep niet waar ze vandaag kwamen. Ook de sociale omgeving van de cliënt vond herkenning in de gesprekken.
Dit was het begin van het aanpakken van zijn vermoeidheidsklachten.
Herkenning en begrip zorgden ervoor dat de cliënt open stond voor de verandering van gewoontes en gedrag. In plaats van altijd maar doorgaan, leerde hij rust te nemen en zijn energie beter te verdelen over de dag.

De handvatten mensen krijgen bij ergotherapie zijn direct toe te passen in het dagelijks handelen. Deze handvatten zorgden bij meneer voor een balans in zijn belasting en belastbaarheid. Hierdoor is het oppakken van betekenisvolle activiteiten langzaam weer mogelijk.

 

 

 

« Terug naar overzicht

We zijn opzoek naar een ergotherapeut voor de doelgroep volwassenen. Klik hier voor de vacature