“ I can’t change the direction of the wind, but i can adjust my sails to always reach my destination”

- Jimmy Dean”

Over JIPA

Het is onze missie om dagelijks handelen voor iedereen (weer) mogelijk te maken. U stelt Uw doel en wij begeleiden u op weg.
Wij zijn er voor u, wanneer:
– belangrijke activiteiten niet meer (naar tevredenheid) uitgevoerd kunnen worden;
– uw doel is om de zelfstandigheid/vaardigheid hierin te vergroten?
– u daarbij deskundige begeleiding van een professional wilt;
Dan kunnen wij u helpen, want dit is waarom wij iedere dag klaar staan voor onze cliënten en hen begeleiden bij het winnen van zelfstandigheid en kwaliteit van leven.

Pas wanneer dat is gelukt, is onze missie geslaagd!

Over onze therapeuten

Op 1 november 2011 heeft Janneke Fleuren de praktijk opgestart in Grave en al vlot breidt zij haar praktijk uit bij gezondheidscentrum Cuijk.
In 2014 breid JIPA uit met ergotherapie voor kinderen. Tamara van Tintelen behandelt met passie de kinderen binnen onze praktijk.
Tot slot is in 2017 Inge van der Aa JIPA komen versterken met haar expertise en passie voor ouderen. Ook Boxmeer en Gennep voorzien wij van Ergotherapie vanuit JIPA.
In 2020 heeft er een nieuwe grote verandering plaatsgevonden. Samen vormen wij een hecht team dat elkaars kwaliteiten ondersteunt en versterkt vanuit ieder haar eigen specialisme.
Dankzij intensieve samenwerking vanuit drie gezondheidscentra kunnen wij onze cliënten in samenwerking met andere zorgverleners de juiste zorg bieden.

 

 

De therapeuten aan het woord

Janneke Fleuren

Als trotse praktijkeigenaar werk ik samen met mijn collega’s dagelijks aan het mogelijk maken van dagelijkse handelingen bij onze cliënten. Ik hou van mijn vak omdat ik met mensen werk aan alledaagse activiteiten die voor hen belangrijk zijn, wanneer het mij lukt samen met de cliënt doelen te behalen kan mijn dag niet meer stuk! In de loop der jaren ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die hun leven niet willen laten beheersen door chronisch pijn. Ik behandel mensen na een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) met het aanleren van (nieuwe) vaardigheden binnen belangrijke dagelijkse handelingen. Ook adviseer ik in woon-, vervoers-, en rolstoelvoorzieningen om de zelfredzaamheid en veiligheid van de cliënt te vergroten. Tot slot behandel ik met evenveel plezier de overige vragen van mensen met uiteenlopende problematiek. Dit maakt mijn werk enorm divers en uitdagend.

 

 

Sabine van Erp

Vanaf 1 januari 2020 is Sabine van Erp mede-eigenaar van JIPA Ergotherapie.
Een enorme aanwinst vanwege haar jarenlange werkervaring in de neurorevalidate. Daarnaast heeft Sabine bij de HAN gewerkt op de opleiding ergotherapie waar zij tevens een groot netwerk heeft opgebouwd. Dankzij de verbinding van Sabine aan de praktijk wordt de gezamenlijke visie t.a.v. multidisciplinair samenwerken, best practice en de juiste zorg op de juiste plek nog meer uitgedragen.

Naast beleidsvoering staat Sabine ook met twee voeten in de praktijk in de gehele regio. Zij behandelt hoofdzakelijk cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel voor cognitieve revalidatie. Maar uiteraard, net als al onze ergotherapeuten, is zij breed inzetbaar voor algemeen ergotherapie.

Sabine kenmerkt zich als iemand die denkt in kansen en mogelijkheden en denkt buiten de kaders. Daarnaast is zij transparant in haar communicatie. Sabine zorgt altijd dat zij de oorzaak van het probleem achterhaald zodat zij het handelingsprobleem van de client doelgericht aan kan pakken.

 

Tamara van Tintelen

Sinds begin 2015 ben ik werkzaam als (kinder)ergotherapeut bij Jipa. Ik richt mij voornamelijk op het behandelen van kinderen en jongeren, maar daarnaast behandel ik ook volwassenen en zie ik het behandelen van mensen met een verstandelijke beperking als een leuke uitdaging die ik graag met beide handen aanneem.

Wanneer ik een naar schoolgaand kind behandel, vind ik het belangrijk om de leerkracht en ouders te ondersteunen en onze krachten te bundelen. Samen bereiken we meer dan alleen. Verder ga ik altijd uit van het positieve en denk ik dat we de krachten van een cliënt altijd moeten benutten om een doel te bereiken: See the able, not the label.

Ik heb enorm veel plezier in mijn werk en geniet van de nieuwsgierigheid en eerlijkheid van kinderen en hun onverwachte gedrag wat ervoor zorgt dat geen enkele werkdag hetzelfde is!

Inge van der Aa

Ik ben Inge van der Aa en vanaf augustus 2017 werkzaam als ergotherapeut bij JIPA. Ik richt mij met name op de doelgroep ouderen en volwassenen, waaronder de complexe ouderenzorg en handproblematiek.

In juni  2017 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na mijn studie heb ik de kans gekregen om direct het werkveld in te gaan als ergotherapeut. Gedurende mijn studie heb ik ervaring opgedaan in verschillende settingen en doelgroepen. Zo heb ik ervaring opgedaan in een zorghotel waar geriatrische revalidatiezorg centraal stond. En heb ik mijn studiejaren afgesloten met een afstudeerstage bij JIPA.

Het uitoefenen van het beroep ergotherapie geeft mij veel voldoening omdat ik op deze manier iets kan betekenen voor een ander. Tijdens het behandelen van cliënten streef ik dan ook zoveel mogelijk naar het zelfstandig uitvoeren van activiteiten. Samen met de cliënt en hun omgeving zoek ik naar mogelijkheden voor het mogelijk maken van het handelen. Hierbij zet ik mijn creativiteit voor het bedenken van oplossingen in en neem ik de inbreng en ideeën van de cliënt en hun omgeving mee.