Ergotherapie

 

Of wij U kunnen helpen? Misschien wel…

 

Kunt U of iemand in uw omgeving, belangrijke activiteiten niet meer (naar tevredenheid) uitvoeren? Heeft u het doel om de zelfstandigheid/vaardigheid hierin te vergroten? Wilt u daarbij deskundige begeleiding  van een professional?

Ja dan kunnen wij u helpen, want dit is waarom wij iedere dag klaar staan voor onze cliënten en hen begeleiden bij het (her)winnen van zelfstandigheid en persoonlijke ontwikkeling. Pas wanneer dat is gelukt, is onze missie geslaagd!

 

Of wij U kunnen helpen? Misschien wel…

Kunt U of iemand in uw omgeving, belangrijke activiteiten niet meer (naar tevredenheid) uitvoeren? Heeft u het doel om de zelfstandigheid/vaardigheid hierin te vergroten? Wilt u daarbij deskundige begeleiding  van een professional?

Ja dan kunnen wij u helpen, want dit is waarom wij iedere dag klaar staan voor onze cliënten en hen begeleiden bij het (her)winnen van zelfstandigheid en persoonlijke ontwikkeling. Pas wanneer dat is gelukt, is onze missie geslaagd!

 

Over onze cliënten

Wij behandelen in onze praktijk kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

 

Hierbij een beschreven ervaring vanuit Luuk bij de kinderergotherapie:

Luuk zeg: "Tamara heeft mij goed geholpen, veel geleerd en gedaan.

Ze was duidelijk naar mij en ik kon haar volgen. Ze gaf veel rust en

liet een stappenplan zien.

Ik heb geleerd mijn goed af te drogen na het douchen, sokken aan te

trekken, toilet te gebruiken.

Tijdens het eten kon ik een mes gebruiken, wel wat vreemd in het begin.

Mijn bordje heb ik ingezet om netjes te eten. Ik ben blij”.

 

De begeleiding van Luuk is ook erg tevreden, zowel het persoonlijk contact als de

duidelijke instructies volgens een stappenplan. Luuk heeft dit goed

opgepakt en werkt hier nog steeds aan. Op sommige momenten heeft hij nog

wel aandacht en sturing nodig. Wij koppelen dit dan terug naar jullie

oefeningen/stappen. Luuk heeft hier echt baat bij gehad.

 

Wij zijn allemaal tevreden, complimenten.

 

Een ervaring van de ouders van Arne bij de kinderergotherapie:

 

Na een lange weg vol ergotherapeuten op de peuterrevalidatie en in de eerste lijn Zijn we gelukkig bij Jipa terecht gekomen. Ook daar eerst wat verschillende gezichten, wat wel lastig is voor Arne, maar uiteindelijk werd het vaste gezicht Tamara van Tintelen. Arne heeft een geweldige klik met Tamara en hij gaat goed vooruit. We stemmen de zorgvragen altijd goed met elkaar af en we zien dan ook altijd resultaat.

 

 

Over de therapeuten van JIPA

Op 1 november 2011 heeft Janneke Fleuren de praktijk opgestart vanuit een nauwe samenwerking met fysiotherapie de Hampoort.

In 2014 breid JIPA uit met ergotherapie voor kinderen. Tamara van Tintelen behandelt met passie de kinderen binnen onze praktijk.

Tot slot is in 2016 Daisy van de Weem JIPA komen versterken met haar expertise en passie voor ouderen.

Samen vormen wij een hecht team dat elkaars kwaliteiten ondersteunt en versterkt vanuit ieder haar eigen specialisme.

Dankzij intensieve samenwerking vanuit drie gezondheidscentra kunnen wij onze cliënten in samenwerking met andere zorgverleners de juiste zorg bieden.

 

De therapeuten aan het woord:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Janneke Fleuren

Als trotse praktijkeigenaar werk ik samen met mijn collega’s dagelijks aan het mogelijk maken van dagelijkse handelingen bij onze cliënten.

Ik hou van mijn vak omdat ik met mensen werk aan alledaagse activiteiten die voor hen belangrijk zijn, wanneer het mij lukt samen met de cliënt doelen te behalen kan mijn dag niet meer stuk! In de loop der jaren ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die hun leven niet willen laten beheersen door chronisch pijn. Ik behandel mensen na een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) met het aanleren van (nieuwe) vaardigheden binnen belangrijke dagelijkse handelingen. Ook adviseer ik in woon-, vervoers-, en rolstoelvoorzieningen om de zelfredzaamheid en veiligheid van de cliënt te vergroten. Tot slot behandel ik  met evenveel plezier de overige vragen van mensen met uiteenlopende problematiek. Dit maakt mijn werk enorm divers en uitdagend.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tamara van Tintelen

Sinds begin 2015 ben ik werkzaam als (kinder)ergotherapeut bij Jipa. Ik richt mij voornamelijk op het behandelen van kinderen en jongeren, maar daarnaast behandel ik ook volwassenen en zie ik het behandelen van mensen met een verstandelijke beperking als een leuke uitdaging die ik graag met beide handen aanneem.

Wanneer ik een naar schoolgaand kind behandel, vind ik het belangrijk om de leerkracht en ouders te ondersteunen en onze krachten te bundelen. Samen bereiken we meer dan alleen. Verder ga ik altijd uit van het positieve en denk ik dat we de krachten van een cliënt altijd moeten benutten om een doel te bereiken: See the able, not the label.

Ik heb enorm veel plezier in mijn werk en geniet van de nieuwsgierigheid en eerlijkheid van kinderen en hun onverwachte gedrag wat ervoor zorgt dat geen enkele werkdag hetzelfde is!

 

 

 

 

 

 

 

 

Inge van der Aa

Ergotherapie, wat een prachtig vak!

Ergotherapie is zo breed, daarom zijn de hulpvragen waarvoor wij bij mensen komen ook zo breed. Dit zorgt ervoor dat niet 1 dag hetzelfde is, wat het werk tot een uitdaging maakt. Daarom is het voor mij steeds weer de kunst om een passende oplossing te vinden voor de problemen die ervaren worden.

 

Ik ben sinds 2015 werkzaam als ergotherapeut en hoewel ik nog jong ben, heb ik al wel veel kennis en ervaring opgedaan.

Zo ben ik gespecialiseerd in het mogelijk maken van dagelijkse handelingen bij ouderen. Denk hierbij aan het verplaatsen, de zithouding, aantrekken van steunkousen.

Niet alle problemen hebben en standaard oplossing, dus als ergotherapeut moet je soms ook creatief zijn in het vinden van oplossingen. Daarnaast moet je als ergotherapeut een echte doorzetter zijn, want niet alle problemen zijn makkelijk en snel op te lossen en soms is er veel moeite voor nodig om bepaalde hulpmiddelen geregeld te krijgen. Heb ik even geluk dat ik beide eigenschappen beheers.