Verplaatsingsprobleem

Wanneer u zich binnen- of buitenshuis niet meer kunt verplaatsen zoals u dat wenst, kunnen wij met u kijken of een voorziening uitkomst kan bieden.

Hoe pakken wij dit aan?
We onderzoeken allereerst welke mogelijkheden u heeft en stellen daarna de eisen op voor een voorziening die daarbij aansluiten. Bijvoorbeeld wanneer fietsen niet meer veilig is in verband met een verhoogd risico op vallen kunnen onderzoeken of u juist een andere fiets nodig heeft of dat misschien scootmobiel meer passend is.
Maar ook kijken we welke eisen aan de voorziening bepaald worden door persoonlijke factoren. Bent u bijvoorbeeld groot dan stelt dit andere eisen aan een scootmobiel, u moet bijvoorbeeld wel uw benen kwijt kunnen.
Wanneer uw kracht verminderd is kan bijvoorbeeld elektrische ondersteuning op een aangepaste fiets nodig zijn.
Ook de omgeving kan bepaalde eisen aan uw voorziening stellen. Woont u heuvelachtig of is de stalling klein dan denken wij direct aan de capaciteit van een accu en aan de wendbaarheid van een voorziening.

JIPA heeft meerdere voorzieningen om uit te proberen.

Uiteraard begeleiden we u ook, indien gewenst, bij de aanvraag van een voorziening bij de gemeente of zorgverzekering.

Contact
Ervaart u een belemmering bij uw verplaatsingen en bent u benieuwd of er een hulpmiddel is dat dit kan verminderen? Neem dan contact met ons op!

 

We zijn opzoek naar een ergotherapeut voor de doelgroep volwassenen. Klik hier voor de vacature