Werkplek

Ergotherapie op het werk

Het uitvoeren van betaald of onbetaald werk is waar bij veel mensen de meeste tijd in gaat zitten gedurende een dag en/of week.  Werk betekent vaak een betekenisvolle daginvulling, financiële inkomsten, maar soms bepaald het ook een maatschappelijke positie voor iemand. 

Klachten tijdens het werk kunnen verstrekkende gevolgen hebben:  van niet optimaal functioneren en dreigende uitval tot kort- of langdurend ziekteverzuim. Werkuitval heeft een grote impact op mensen. Wie noodgedwongen thuis zit, kan in een gat vallen door het gemis van een vast ritme en sociale contacten. En hoe langer iemand aan de zijlijn staat, hoe moeilijker het is terug te keren. Om dit te voorkomen, is het belangrijk op tijd in actie te komen. 

JIPA begeleid mensen met diverse aandoeningen bij werkgerelateerde vragen, denk bijvoorbeeld aan: MS, reuma, (beginnende) CANS, rugklachten, stress, depressie enzovoort. Ze werken op uiteenlopende werkplekken zoals op kantoor, achter een balie, in de zorg, op een kinderdagverblijf, in de schoonmaakbranche en in de productie. 

Wil jij: 

  • Klachten op het werk voorkomen? 
  • Klachten op het werk verminderen? 
  • Zo snel mogelijk weer terug aan het werk?

We zijn opzoek naar een ergotherapeut voor de doelgroep volwassenen. Klik hier voor de vacature